Oilsystems
Oilsystems
Esbach 7, 95.326 Kulmbach
Тел +49 (0) 9221 607 0071
Факс +49 (0) 9221 690 1173
Е-пошта: info@oilsystems.net
Германија
Ал-'Rbyh
Германски
Англиски
Español
Francais
Italiano
Português
Russkiï
Тирк
Производството на нафта Масло за прочистување Анализа нафта Минерални масла Растително масло

oilsystems
Вашиот партнер за нафта филтрација технологија.
 • Ventury нафта центрифуги за отстранување на нечистотии
 • Филтри за масло за нафта филтрација станици VF
 • Филтер патрони VFE-МТ против микрочестички
 • Филтер патрони VFE-ГМ против целосното загадување
 • Филтер патрони VFE-FS против бои
 • Филтер патрони VFE-CMP за калциум, магнезиум и фосфор
 • Филтер патрони VFE-ACP против алдехиди и Peroxite
 • Филтер патрони VFE-W за вода
 • VTK фен за да се отстрани масло, најевтиниот начин вода
 • Масло за печат на производството на нафта
 • Масло полнење шишиња и конзерви за VAV
 • Анализа нафта

Нови идеи, кои ќе обезбедат бенефиции.
Од контаминирани зеленчук или минерални масла за создавање вредни суровини од страна на нашите техники и го продолжи својот живот. Sonnenblumen Copyright (авторски права) од Oilsystems ©.

Технологија за секоја масло:
 • На моторното масло центрифуги во земјоделството и во камиони
 • Микро-филтри за хидраулично масло во градежништвото
 • Филтер за честички во нафтената индустрија
 • Масло центрифуга масло за машини во индустријата на челик валавница
 • Пренос на филтерот за масло системи во турбините на ветер
 • Вода за подмачкување на нафта во пилани
 • Микро филтер за масло за нафта пумпи во растенијата
 • Нано филтер за сурова нафта во масло третман
 • База на масло филтрација во производството на нафта
 • Филтри за честички за компресор нафта опрема
 • Филтер за масло за подмачкување ладење во машини
 • Нечистотија филтер за масло во EDM Werzeugbau
 • Железо филтер за гориво во електрани
 • Масло фен за трансформатор нафта во трафостаница
 • Вода-филтер за масло за турбина нафта во електрани
 • Магнезиум филтер за растително масло во производство на биодизел
 • Фосфор филтер за семе од репка масло како гориво
 • Нерѓосувачки челик филтер за мито во ТЕ-ТО
 • Prefilter за сончогледово масло за добиточна храна
 • Ленено масло филтер за заштита дрво и боја
 • Влакна филтри за масло од кокос во козметиката
 • Филтер за масло за еукалиптус нафта во Wellness
 • Цврсти материи филтер за салата на нафта од нафтени притиснете
 • Пероксид филтер масло за пржење во рестораните
 • Алдехид намалување на маснотиите од храната
 • Филтер за масло за сусамовото масло во кујната
 • Намалување на кетони во нафтената грицкам бизниси
 • Рибино масло филтри за прехранбената индустрија
 • и уште многу други, ве молиме контактирајте со нас.

Ventury - нафта Центрифуги.

Ја намалува пропорцијата на нечистотија, зголемување и продолжи на употреба на масла. Со зголемување на почвата фракции намалува подмачкување и flowability. Нечистотија конвенционалните филтер касети употреба, најчесто е многу тешко и многу носат-промоција. Модерните мотори и опрема се особено чувствителни на такви честички. Чистотата на нафта Затоа, многу значајни. Специјално за овие задачи, на Ventury - Технологија и развиени.
Предности:

 • Одделување на големи количества на нечистотија
 • Симнување на многу мали честички на нечистотија
 • Подолг живот на филтерот за масло
 • Ефективна заштита од абење
 • Конзистентна поделба
 • Нема еднократна филтер материјал потребно
 • Ниските располагање обем
 • Метална конструкција од високо квалитетни легури
 • ниска цена, со почеток во 0,1 центи / литар
 • кратко време на созревање
V50 leer V50 leer
Ventury V20K
на мали нафта центрифуга.
Масло капацитет: 20 литри / час.
Со 0,05 литри остатоци.
Брзина: 12,000 1/min
Одделување фактор: 6.600g
Вшмукување глава: 2.5м
Вшмукување согласност со цедилка
Цевки: нерѓосувачки челик
: 230V Schuko
Димензии: 365x185x260mm Тежина: 7 килограми
Бесплатен превозот за ЕУР 2.189,60
Ventury V100
на професионалците.
Масло капацитет: 100 литри / час.
Со 0,70 литри остатоци.
Брзина: 16,800 1/min
Одделување фактор: до 20.000 г
Масло температури до 68 ° C
Вшмукување главата: 1,5
Вшмукување согласност со цедилка
Цевки: нерѓосувачки челик
: 230V Schuko
Димензии: 415x282x190mm Тежина: 20 кг
Бесплатен превозот за 3,900 евра, -
Zentrifuge
Ventury V300
Алтернативата за мали количини.
Масло проток: 70-270 л / час.
Со 0,32 литри остатоци.
Брзина: 8,200 1/min
Одделување фактор: 3.500g
Масло температури до 120 ° C
Бара притисок на маслото: 5,5 бари.
Приклучок: Напред 3 / 8 "ИГ врати 1" ИГ
Низок притисок на маслото за заштита: опционално
Димензии: 170x132x190mm Тежина: 3 kg
Бесплатен превозот за 399 евра, -
Ventury V500K
на евтина нафта центрифуга.
Масло капацитет :200-500 литри на час.
На 0,55 литарски честичките нечистотија.
Брзина: 6,800 1/min
Одделување фактор: 3.000g
Вшмукување глава: 2.5м
Вшмукување согласност со цедилка
Цевки: нерѓосувачки челик
: 230V Schuko
Димензии: 415x385x260mm Тежина: 17 кг
Бесплатен превозот за ЕУР 1.357,73
VP 50
Ventury V300PTO
кога нема моќ е на располагање.
Масло проток: 70-270 л / час.
Со 0,32 литри остатоци.
Управувано од del Torrente, 500 вртежи во минута.
Димензии: 260x260x490mm
Тежина: 16 kg
Бесплатен превозот за ЕУР 969,85
Сервис и Комплет за чистење V300
се состои од:
- 2 пара замена млазници
- Сервис-клуч Постави
- Чистење на лале со капе лента
Бесплатен превозот за 81,83 евра
Ventury V30


VF филтер системи
Со филтер системи отвора широк спектар на апликации. Со користење на избраниот филтер касети и широк избор на филтер Додатоци филтер, на соодветните задачи треба да се постигнат селективно.
Предности:
 • Исто така во ФДУ во согласност дизајн можно
 • Симнување на многу мали честички на нечистотија
 • Насочени таложење на нечистотии индивидуалните
 • Ефективна заштита од абење
 • Голем поделба
 • Ниските располагање обем
 • Голем избор на филтер касети
 • Метална конструкција од високо квалитетни легури
 • ниска цена, со почеток во 0,1 центи / литар
 • кратко време на созревање
VF500K
Филтер станица VF500K
Feinstfilterstation за апсолутна чистота.
Масло капацитет: до 500 литри на час. во 5CST.
Дводомен
Вшмукување глава: 2.5м
Цевки: нерѓосувачки челик
Напојување: 230V, 500W
Димензии: 510x390x720mm Тежина: 30 кг
Бесплатен превозот за ЕУР 2.421,46
Вакуум филтер станица VF5K
На системот за филтрирање на евтини за мали количини.
Масло капацитет: до 5 литри / час, макс .. 40.000 литри / година
Еднодомен
Вшмукување глава: 2м
Цевки: пластика / нерѓосувачки челик ФДУ
Напојување: 230V, 10W
Димензии: 395x170x585mm Тежина: 7 килограми
Бесплатен превозот за 754 евра, -
VF5K
РЕГИСТРАЦИЈА-филтер VFI
Feinstfiltergehäuse, десетар. од нерѓосувачки челик.
Масло проток во литри / час. во 1cSt.
ТипФилтер за домувањеЕвра
VFI 00 500 до 500 литри / час 595,62
VFI 01 000 до 1.000 литри / час 659,40
VFI 07 000 до 7.000 литри / час 2.695,73
VFI 19 000 да се 19.000 литри / час 6.722,10
VFI 61 000 да се 61.000 литри / час 15.053,88
VFI151000 151 до 000 литри / час 26.216,08
VFP1-230V Plug-in за микро филтер
Вакуум филтер за директно инсталирање на фабриката.
Масло капацитет: до 1 литар / час, макс .. 8.000 литри / година
Заобиколување на системот
Вшмукување глава: 2м
Цевки: пластика, ФДУ
Напојување: 230V, 10W Тежина: 5 кг
Бесплатен превозот за ЕУР 822,65
VFI
Стандарден филтер VFE
на евтини филтер
Масло капацитет: до 500 литри на час. во 1cSt
ФДУ - компатибилни, едноставно да се ослободи од
ТипFilterelemetЕвра
VFE 060-P за честички до 60 литри / час 1,89
VFE 120-P за честички до 120 литри / час 2,58
VFE 250-P за честички до 250 литри / час 3,89
VFE 500-P за честички до 500 литри / час 6,18
VFE1000-P за честички до 1000 литри / час 11,76
VFE посебен филтер
ултра-фини филтри
Масло капацитет: до 500 литри на час. во 1cSt
ФДУ - компатибилни, едноставно да се ослободи од
ТипFilterelemetЕвра
VFE 500-GV да Саб. Загадување 10,88
VFE 500-пратеник против микро-честички 34,08
VFE 500-НП да наночестички 8,17
VFE 500-W на вода 23,69
VFE 500-FS бои врз 22,50
VFE 500-CMP против Ca, Mg и фосфор 23,69
VFE 500-ACP против алдехиди и пероксиди 24,88
VFE 500-ES Нерѓосувачки челик еднократно 694,29
VFE 500-ХТ Висока температура филтер до 400 ° C20,21
Filter Filter BIG


P1 нафта притиснете
Мали и економски модел.
Ексцентричен завртка притиснете
Масло Принос: околу 1 литар / час.
Семе моќ: околу 3 кг / час.
Напојување: 230V, 400W
Димензии: 373x170x388mm Тежина: 22 кг